Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@00:43:45 GMT

شایع ترین بیماری ارتوپدی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۳۸۶۰

رئیس بیمارستان معیری گفت: جامعه ما به طرف سالمندی پیش می‌رود و باید آن را جدی تر بگیریم،حداقل یک جزوه کوچک درباره طب سالمندی به شهروندان ارائه شود. ناطقان: سازمان تأمین اجتماعی 78 بیمارستان،۲۷۹ درمانگاه عمومی و تخصصی و ۷ دی کلینیک در سراسر کشور دارد که به عنوان دومین تولید کننده درمان در کشور به بیش از 42 میلیون نفر از بیمه شدگان خدمات درمانی رایگان ارائه می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی به بیمه شدگان در دو غالب درمان ملکی و غیر ملکی تقسیم می شود که مراکز درمانی متعلق به سازمان تأمین اجتماعی به عنوان مراکز ملکی تلقی می شود و خدمات درمانی رایگان است و در درمان غیر مستقیم نیز تأمین اجتماعی با بیمارستان های دانشگاهی، خیریه و خصوصی قراردادی منعقد می کند که به بیمه شدگان تأمین اجتماعی به همراه دفترچه درمانی خدمات لازم ارائه شود و درصدی نیز بعنوان فرانشیز از بیمه شده اخذ می شود.

سازمان تأمین اجتماعی سال ها به دنبال حذف دفترچه درمانی و ارائه خدمات به صورت الکترونیک بود که در حال حاضر این اقدام در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی انجام شده است و بیمه شدگان با مراجعه به این مراکز از دفترچه درمانی استفاده نمی کنند و با کد ملی خدمات درمانی لازم ارائه می شود.

بخش اعظمی از بیمارستان های تأمین اجتماعی در حال فرسودگی هستند که بازسازی این بیمارستان ها در دستور کار سازمان قرار گرفته است و هم اکنون بیمارستان های فیاض بخش، هدایت و آیت الله کاشانی درحال بازسازی هستند و بیمارستان های جنرالی هم در مشهد، بیرجند و استان های دیگر کشور ساخته شده است.

بیمارستان معیری یکی از بیمارستان های قدیمی استان تهران است که در سال 1332 به بهره برداری رسید و در حال حاضر خدمات تخصصی و فوق تخصصی ارتوپدی به بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی ارائه می دهد.

در همین راستا و بررسی مشکلات درمانی سازمان تأمین اجتماعی با "محمدتقی خسروانی مقدم"، مدیرکل سابق درمان تأمین اجتماعی استان تهران، رئیس بیمارستان معیری و متخصص و جراح ارتوپدی به گفت وگو پرداختیم که  مشروح آن در ادامه آمده است.

معیری تنها بیمارستان تک تخصصی ارتوپدی تأمین اجتماعی

خسروانی مقدم: بیمارستان معیری در سال ۱۳۳۲ به بهره برداری رسید و به عنوان مرکز سوانح شماره ۵ مطرح بود.بیمارستان معیری تنها مرکز تک تخصصی ارتوپدی در سازمان تامین اجتماعی است که به دلیل قرار گرفتن ساختمان آن در مقابل مجلس شورای اسلامی در وضعیت خاصی قرار دارد و در حال حاضر بخش اعظمی از  بیماران ارتوپدی برای دریافت خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی به بیمارستان معیری ارجاع داده می‌شوند و خیلی از این بیماران از شهر های دیگر به این بیمارستان مراجعه می کنند.

در سال گذشته 9 هزار و 810 عمل جراحی ارتوپدی، 235 هزار و 526 ویزیت سرپایی و 8 هزار 320 ویزیت بستری در بیمارستان معیری انجام شده است.

در سال های متمادی خیلی از بزرگان ارتوپدی در بیمارستان معیری خدماتی را در حوزه های مختلف به بیماران ارائه دادند که در حال حاضر بخشی از این پزشکان بازنشست شده اند.

ساخت بیمارستان ها با قدمت بیشتر

ساختمان بیمارستان به لحاظ ساختاری مقداری فرسوده است و یکی از رویکردهای دولت ها می تواند این باشد که بیمارستان هایی که من بعد ساخته می‌شود به نحوی باشد که عمر مفید آن بسیار بالاتر از عمر مفید یک ساختمان عادی باشد و باید با استفاده از رویکردهای جدید و نوین در علم ساخت و ساز نسبت به ساخت بیمارستان های جدید در کشور اقدام شود.

در حال حاضر بخشی از بیمارستان های تامین اجتماعی در سراسر کشور نیاز به تعمیر، نوسازی و بازسازی دارد که بیمارستان معیری نیز یکی از آن بیمارستان ها محسوب می شود.

ادغام بیمارستان جرجانی با معیری

یکی از مباحثی که در هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی مطرح شده است این بوده که بیمارستان جرجانی و بیمارستان معیری با یکدیگر ادغام شوند و بیمارستان جدید با استفاده از تجهیزات روز دنیا ساخته شود که به دلیل کمبود منابع مالی این اقدام هنوز انجام نشده است و امیدواریم که هر چه زودتر تصمیم گیری های لازم در این خصوص با توجه به تامین منابع اتفاق بیفتد.

بیمارستان معیری مانند 90 درصد بیمارستان‌های کشور قدمت زیادی دارد و در حال فرسودگی است و ما مجبوریم علی رغم ارائه خدمات به بیماران و بیمه شدگان تعمیرات را هم همزمان انجام دهیم. تعمیرات ساختمانی در بیمارستان با سایر ساختمان‌ها فرق عمده‌ای دارد و مانند این است که یک ماشین در حال حرکت را پنجری بگیریم. ما نمی‌توانیم بیمارستان را تعطیل کنیم و همزمان با بازسازی و تعمیرات باید خدمات لازم را نیز ارائه دهیم.

بیمارستان معیری 96 تختخوابی است و بر اساس اعتبار بخش‌هایی که وزارت بهداشت انجام می‌دهد جزو بیمارستان‌های خوب کشوری در حوزه اعتبار بخشی محسوب می‌شود.

تأمین اجتماعی مشکلات تبعی دارد نه ذاتی

به عنوان یکی از کارشناسان سازمان تأمین اجتماعی در حوزه درمان معتقدم که مشکلات تأمین اجتماعی با مشکلات دیگر سازمان‌ها فرق دارد چرا که مشکلات این سازمان تبعی است و مشکلات ذاتی ندارد.
تأمین اجتماعی به دلیل بدهی هایی که از دولت دارد بنابراین مشکلاتش تبعی محسوب می شود و همین موضوع نیز موجب شده که تأمین اجتماعی بدهی ۴ هزار میلیارد تومانی به دیگر دستگاه ها و نهادها داشته باشد و اگر دولت بدهی این سازمان را به موقع پرداخت کند بنابراین می تواند بخشی از مشکلاتش را در حوزه در مانی حل کند.

ما در مراکز درمانی مشکلاتی از جمله ازدحام پذیرش نظام ارجاع و تجهیزات پزشکی داریم البته این مشکلات عمومی است و در تمامی مراکز درمانی وجود دارد.

تجهیزات پزشکی تولید داخل کیفیت خوبی دارد

در حال حاضر تجهیزات پزشکی تولید داخلی کیفیت خوبی دارد و حتی می تواند با مشابه های خارجی نیز رقابت کند در بیمارستان معیری که عمدتاً خدمات درمانی ارتوپدی ارائه می دهد از تجهیزات پزشکی داخل کشور استفاده می شود و تا کنون مشکلی نداشته ایم.

افزایش توریسم درمانی در کشور

البته می توان گفت که میانگین استفاده از وسایل ارتوپدی و تجهیزات پزشکی تولید داخل خوب بوده است. ما در گذشته شاهد این بودیم که برای بعضی از عمل ها به خارج از کشور می رفتند ولی در حال حاضر از خارج از کشور برای بعضی از عمل های جراحی وارد کشور می شوند. البته در توریسم درمانی راه زیادی داریم ولی این مسیر هم اکنون باز شده است و باید بعضی از مشکلات آن را برطرف کنید.

فارس:چرا طرح تحول سلامت تاکنون به نتیجه نرسیده است؟

پزشک خانواده دروازه نظام سلامت بود

در خصوص اجرای طرح تحول سلامت نظر کارشناسی بنده این است که در حوزه نظام سلامت پزشک خانواده حرکت خوبی بود و باید پررنگ تر از گذشته به آن پرداخت و حتی می توان گفت که پزشک خانواده دروازه نظام سلامت بود.

با اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده قطعاً بیمار از سردرگمی در مراکز درمانی خارج می شود و خدمات بهتری به بیمار ارائه خواهد شد و از سوی دیگر مراکز درمانی فوق تخصصی تامین اجتماعی نیز با ازدحام جمعیت رو به روم نمی شوند.

با پرونده الکترونیک سلامت دوباره کاری ها کاهش می یابد

 پرونده الکترونیک سلامت باید در کشور ساری و جاری شود و اگر کمبود هایی نیز در این حوزه وجود دارد باید نسبت به رفع آن اقدام شود. قطعاً با اجرای نظام سلامت خیلی از مشکلات بیماران و تیم درمان حل می شود و تکریم بیماران نیز را خواهد داشت و دوباره کاری ها نیز کاهش پیدا می کند.

از وزارت بهداشت پیشی گرفتیم

بنده معتقدم سازمان تأمین اجتماعی در دو حوزه جلوتر از وزارت بهداشت که متولی درمان است پیشرفته که یکی از آن هتلینگ بیمارستان است و دیگری ارائه راهکارهای واحد برای انجام عمل ها است و با این کار برای درمان بیماران توسط پزشکان یک وحدت رویه وجود دارد.

به عنوان مثال اگر بیماری نیاز به تعویض مفصل داشته باشد از یک راهکار واحد برای انجام این عمل استفاده می‌شود. برای انجام این عمل سه پزشک که شامل رئیس بیمارستان، رئیس گروه ارتوپدی و کارشناس باید آن را تایید کند تا پزشک بتواند آن عمل را انجام دهد. این اقدام موجب می‌شود تا جلوی پدیده زشت درمان القایی گرفته شود.

خروج تأمین اجتماعی از بنگاه داری

خروج تأمین اجتماعی از بنگاه داری یکی از اقدامات خوب در سازمان تأمین اجتماعی است که در همین راستا برای مصطفی سالاری مدیریت جدید سازمان آروزی موفقیت می‌کنم و امیدوارم بخش درمان را مورد توجه قرار دهند چرا که بزرگترین خریدار خدمت درمانی تأمین اجتماعی است.

در خصوص تجهیزات نیز با مشکلاتی مواجه هستیم که امیدوارم بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم و در بخش تجهیزات پزشکی به موفقیت‌هایی برسیم و این تحریم‌ها موجب شود که اکتفا به تولید داخل داشته باشیم و کیفیت تولیدات داخل را افزایش دهیم و در نهایت موجب صادرات تجهیزات پزشکی ایرانی به دیگر کشورها نیز شود.

چرخش مچ پا شایع ترین بیماری ارتوپدی است

شایع‌ترین شکستگی در کل دنیا شکستگی مچ دست است و در کشور ما در بیماری‌های ارتوپدی سرپایی شایع‌ترین چرخش مچ پا است و در ترومای معمولی در کودکان شکستگی ساعد و در بزرگسالان شکستگی ساق پا گزارش شده است.

تکریم بیماران باید در اولویت باشد

اگر با بیمار درست برخورد شود و بیمار تکریم شود قطعا روند درمانی بیمار بهتر پیش می‌رود و موضوع درمان فقط کار فیزیکی،تجهیزاتی و دارویی نیست بلکه باید با آن به دلیل مشکلی که دارد رابطه عاطفی برقرار شود و به آن بیمار امنیت داده شود.

ما حق نداریم مشکلات خارج از بحث درمان را و یا مشکلات شخصی خود را در درمان دخیل کنیم و باید مشکلات شخصی خود را وقتی وارد بیمارستان می‌شویم جلوی در بیمارستان فراموش کنیم و به بیماران بپردازیم.

فارس: چه راهکاری برای پیشگیری از بیماری ارتوپدی دارید؟

جامعه سالمند توجه خاص می خواهد

در حال حاضر جامعه ما به طرف سالمندی می‌رود و تخصص‌های طب سالمندی در مراکز درمانی اجرایی شده است و در این خصوص باید اطلاع‌رسانی کامل شود.

جامعه ما به طرف سالمندی پیش می‌رود و همه ما سالمند می‌شویم باید نگاه‌مان به حوزه سالمندی پررنگ‌تر شود وحداقل یک جزوه کوچک در باره طب سالمندی به شهروندان ارائه دهیم. بنابراین باید سالمندی و نگاه به مشکلات سالمندی را جدی بگیریم.

وقوع پدیده سالمندی فقط مربوط به ایران نیست و بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیای جنوب شرقی با این موضوع مواجه هستند، اما آنچه این پدیده را به یک مساله اجتماعی تبدیل می‌کند بی توجهی به چالش‌های این حوزه است.

سالمندی یکی از دوران‌های طبیعی زندگی هر فرد و پدیده‌ای اجتناب ناپذیر است که هر چه شناخت فرد و اطرافیان نسبت به مسائل آن بیشتر باشد، سالمند با مسائل کمتری مواجه خواهد شد.

سالمندان در جامعه بیشتر با مشکلات شهری، اجتماعی و معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند و ناآشنایی خانواده‌ها با مسائل سالمندان، بی‌توجهی به سالمندان درون خانواده‌ها به خاطر صنعتی‌شدن زندگی امروزی، خالی‌بودن سبد آموزشی جامعه از مهارت‌های زندگی برای سالمندان و آموزش‌های ویژه خانواده‌ها و مسائل اختلاف نسلی، مهمترین چالش‌های سالمندان در جامعه کنونی است.

بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی سن ۶۰ سالگی آغاز دوره سالمندی قلمداد می‌شود اما به تازگی آغاز دوره سالمندی از ۷۰ سالگی تعریف می‌شود.

پوکی استخوان به عنوان قاتل خاموش مطرح می‌شود و فقر ویتامین D3 در کلان شهرها بیداد می‌کند. ما پیشنهاد می‌دهیم ورزش‌های کارمندی به عنوان مثال هر 20 دقیقه یک بار از پشت میز بلند شوند راه بروند و گردن خود را در 5 جهت حرکت بدهند را در طول روز انجام دهند

مصرف سرانه شیر در دنیا نیم لیتر در روز است در صورتیکه مصرف شیر در ایران خیلی پایین است که توصیه می‌شود مردم به مصرف شیر روی بیاورند. منبع: فارس برچسب ها: شایعترین ، بیماری ارتوپدی ، بیماری ، سالمندی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: شایعترین بیماری ارتوپدی بیماری سالمندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۳۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بهره‌برداری از بیمارستان رازی کوهدشت تا سال ۱۴۰۴ خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، بهروز رحیمی، عصر امروز در بازدید از پروژه‌های بهداشتی این شهرستان اظهار داشت: تعیین‌تکلیف پروژه‌های درمانی یکی از اتفاق‌های خوب در کوهدشت است.

او اضافه کرد: دو پروژۀ اصلی درمانی در کوهدشت شامل ستاد شبکه، درمانگاه شماره یک شهری و آزمایشگاه اصلی تا پایان سال 1403 به بهره‌برداری می‌رسد.

112 طرح بهداشتی و درمانی در لرستان افتتاح می‌شود

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: مرکز جامع سلامت کوهدشت تا یک ماه آینده تجهیز و افتتاح می‌شود.

رحیمی با اشاره به بیمارستان 250 تختخوابی رازی کوهدشت، بیان کرد: این پروژه جزو پروژه‌های اولویت‌دار برای وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی لرستان است.

او با بیان اینکه بیمارستان رازی کوهدشت 55درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اعلام کرد: این پروژه که جزو مصوبات سفر رئیس‌جمهور است به 500میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: پروژۀ بیمارستان رازی کوهدشت هم‌اکنون فعال است و تلاش می‌کنیم که این پروژه را تا پایان 1404 به اتمام برسانیم.

انتهای پیام/644/.

دیگر خبرها

  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • پیگیری ایجاد بیمارستان ویژه چشم در اهواز
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی